Wat is Bootcamp?

Wat is Bootcamp?

Bootcamp is een intensieve manier van trainen om af te vallen, je conditie te verbeteren en sterkere spieren te krijgen.

Je krijgt een full body workout. De focus ligt op spierversterkende oefeningen. En daarbij is het ook goed voor je uithoudingsvermogen.
De meeste oefeningen zijn op basis van interval training. Met deze effectieve trainingsvorm verbeter je jouw uithoudingsvermogen, kun je snel vet verbranden en zullen je spieren versterken.
Door korte krachtige oefeningen op een explosieve manier te doen bouw je kracht en conditie op. Je kan hier ook mee afvallen. Met een beetje inzet verbrand je al gauw zo’n 600 tot 750 calorieën tijdens een bootcamp training. Dit resulteert in vetverbranding. Omdat je met bootcamp ook veel krachttraining doet zullen je spieren meer massa krijgen. Hierdoor blijf je ook na een workout vet verbranden.

Spierpijn
Spierpijn zul je als beginnende bootcamper zeker krijgen, omdat alle spiergroepen van je lichaam aan het werk gezet worden.

Wij doen een goede warming-up en cooling-down om blessures en spierpijn te voorkomen.

De pijn in je spieren die je tijdens of net na de bootcamp krijgt wordt veroorzaakt door melkzuur. De pijn geeft aan dat je de spieren flink hebt belast. Je spieren zijn dan verzuurd. Dit tekort aan zuurstof in je spieren hersteld gelukkig snel.

Vaak komt spierpijn ook wat later opzetten. Na een dag beginnen je spieren dan pijn te doen. Meestal is dit op de derde dag na de bootcamp weer over.

Spierpijn hoort erbij! Je spieren zullen erdoor versterken, mits je het niet overbelast.

Tips bij spierpijn
Drink voldoende water na een training en neem iets van eiwitten voor je spierherstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *