Wel of niet sporten tijdens en na je zwangerschap?

Veel vrouwen vragen zich af of het nog goed is om te sporten tijdens de zwangerschap.

 

Sporten kan zeker tijdens de zwangerschap en is zelfs gezond. Als je zwanger bent houdt je door te sporten je spieren soepel, het is beter voor de doorbloeding van de placenta, je hebt minder last van zwangerschapskwalen, het helpt je je conditie te behouden, je bereidt je al goed voor op de bevalling, waarbij je kracht en uithoudingsvermogen nodig hebt, de kans op zwangerschapsdiabetes neemt af, je zult beter en dieper gaan slapen, een getraind lichaam herstelt sneller na de bevalling en ook niet geheel onbelangrijk je krijgt er een goed humeur van.

Hoe komt het dan, dat er nog zoveel twijfels bestaan ten opzichte van sporten tijdens de zwangerschap. Van oudsher werden aanstaande moeders vaak aangeraden om vooral rust te houden tijdens de zwangerschap en fysieke activiteit te beperken.

Deze opvatting dat het voor zwangere vrouwen beter is om rust te houden en zich niet teveel in te spannen, is nog niet uit onze maatschappij verdwenen. Aanstaande moeders krijgen nog vaak vanuit de omgeving te horen, dat je beter niet kunt sporten.

Natuurlijk krijg je te maken met de zwangerschapskwalen. Daarom is het belangrijk, dat je je inschrijft bij een sport, waarbij de instructeur gespecialiseerd is in het trainen van zwangere vrouwen. Iemand die weet welke oefeningen in welk trimester gegeven kunnen worden en waar je op moet letten, als je verder komt in de zwangerschap.

 

 

BINNENKORT STARTEN WIJ OOK MET BOOTCAMP VOOR ZWANGERE VROUWEN!

Hou de website en Facebook in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *