Gezonde voeding voor een platte buik

Gezonde voeding voor een platte buik

Naast beweging is het ook belangrijk om je voeding goed op orde te hebben. Je kunt je buikspieren nog zo hard trainen, als er een fijn laagje vet overheen zit, zie je er niks van! Hier een lijst met gezonde voeding die bijdragen aan een platte buik. Deze foods zijn gemakkelijk in je dagelijkse eetpatroon te verwerken en bij de gewone supermarkt te vinden.

WATERMELOEN

Watermeloen bestaat voor 90 % uit water. Dit water helpt je lichaam goed door te spoelen, met als gevolg een vermindering van een opgeblazen buik.

AVOCADO

Avocado zit vol gezonde vetten die je vetverbranding verhogen. Wees dus niet bang voor de goede vetten. Terwijl dat vet verbrand wordt, zorgt avocado ook nog eens voor energie.

KNOFLOOK
Knoflook is naast een smaakmaker in gerechten nog om vele andere redenen een goed ingrediënt in je vraag naar een platte buik. Het helpt vet in je lever te verminderen, heeft een detox effect en vermindert een opgeblazen gevoel.

EIEREN

Eieren zijn de perfecte bron van eiwitten, die je een verzadigd gevoel geven. Als je ontbijt met een eitje, zal je de rest van de dag minder honger hebben. Een lekker gekookt eitje is ook een optie.

AMANDELEN

Amandelen zitten boordevol gezonde vetten die je craving naar snacken verminderen én ze zorgen voor spierherstel en spieropbouw. Neem een handje amandelen als tussendoortje of mix door je ontbijt of salade.

FRAMBOZEN

Frambozen zitten vol vezels die ervoor zorgen dat je langer verzadigd bent. Ook zitten ze vol met vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en je huid.

HAVERMOUT

Havermout houdt je bloedsuikerspiegel in balans, zodat je geen energiedip of eetbui krijgt. Bovendien zit het vol vezels, dus zorgt het voor een verzadigd gevoel. De vezels zorgen ook voor een betere darmwerking, met een plattere buik als gevolg. Let op in havermout zitten wel een hoop koolhydraten.

QUINOA

Quinoa zit boordevol eiwitten en vezels die voor een verzadigd gevoel zorgen. Omdat quinoa een zaad is is het glutenvrij, ideaal voor wie last heeft van een gluten intolerantie.

YOGHURT

Yoghurt is een probioticum dat vetopslag bestrijdt en voorkomt een opgeblazen gevoel. De probiotische (goede) bacteriën in yoghurt zorgen voor gezonde darmen en zo een betere spijsvertering.

ZALM

Zalm bevat veel omega-3 vetzuren. Dit helpt je stofwisseling te versnellen waardoor je meer calorieën verbrand en dus sneller afvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *