Hitt training

Wat is HITT training High intensity interval training

Hoge intensiteit interval training (HIIT) is de meest intensieve vorm van interval training waarbij sessies met zware inspanning afgewisseld worden met korte periodes van lage inspanning.

HIIT kan je beter dan traditionele lichaamsbeweging helpen bij het verbranden van meer calorieën of kan in een kortere tijd dezelfde hoeveelheid calorieën verbranden.

Uit onderzoek blijkt echter dat een training op een hoge intensiteit effectiever kan zijn voor de vetverbranding , als je periodes van zware en lichte inspanning afwisselt.

Hoe ziet een Hitt training eruit. Je begint de training altijd met een goede warming up. Hierna gaan wij tussen de 20 en de 25 minuten trainen. Doordat de intensiteit hoog ligt trainen we korter, dan de gemiddelde bootcamples. Je verbrand in korte tijd veel calorieën en het verbetert op een snelle manier je conditie.

Core stability training

Het is belangrijk om de romp ( buik en rugspieren ) voldoende te trainen om een goede rompstabiliteit te creëren. Na de Hitt trainen wij de Core of de core wordt getraind tijdens de HITT.

Hitt training is een training voor de gemiddelde tot gevorderde sporter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *