7 tips voor een gezondere leefstijl

Gezonde leefstijl bereik je door kleine aanpassingen in je dagelijkse leven in te passen. Met deze 7 tips kom je al een heel eind. Geef jezelf de tijd om de kleine aanpassingen toe te passen.

Tip 1: Eet gevarieerd

Dat betekent dat je iedere dag verschillende gezonde voeding tot je neemt. Neem je bijvoorbeeld altijd een appel mee naar je werk. Varieer dan wat vaker met ander fruit. Gevarieerd eten is gezond, omdat je zo allerlei verschillende voedingstoffen binnen krijgt.

 

Tip 2: Skip geen koolhydraten

Ieder lichaam heeft koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Het minderen van koolhydraten is wel verstandig, als je graag wilt afvallen. Je hebt twee soorten koolhydraten enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. De enkelvoudige koolhydraten zitten in koek, snoep, frisdrank , wit brood en witte pasta. Die moet je vermijden.

De meervoudige koolhydraten zitten in brood, aardappelen, bonen, pasta en rijst. Hiervan is het belangrijk, dat je niet alle drie de hoofdmaaltijden koolhydraten eet en ook niet teveel. Probeer ze te beperken, maar niet te skippen!

 

Tip 3: Drink water en /of groene thee

Het is goed voor je organen, het geeft energie, je bloed stroomt beter door, het helpt om giftige stoffen af te voeren, het voorkomt verzuring ( je PH waardes hou je stabiel ), het is beter voor je huid. Kortom genoeg redenen om water te drinken!

Tip 4: Volg geen crash dieet

Door de weinig calorie├źn die je tot je neemt met een crasdieet val je zeker af, maar daarna kom je net zo hard weer aan. Je metabolisme ( stofwisseling ) zakt omlaag en gaat in een spaarstand. Ga je daarna weer normaal of veel eten, dan kom je sneller en meer aan. De reden dat je meer aankomt is omdat je stofwisseling nog steeds inactief is.

Tip 5: Beweeg en sport

Bewegen is gezond, maar hoeveel moet je bewegen om gezond door het leven te gaan. Beweeg minimaal 150 minuten verspreid over de week, bijvoorbeeld fietsen, lopen, schoonmaken enz. Daarnaast is 2x per week kracht training een must voor het versterken van je spieren en botten. En voorkom zoveel mogelijk stil zitten.

Tip 6: Geniet, lach en vermijd stress

Lachen zorgt voor ontspanning, je versterkt je buikspieren en je geniet van het moment. Veel lachen dus:)

Het vermijden van stress. Soms best moeilijk, als de omgeving het niet toelaat. Iedereen heeft weleens stress en af en toe is dat ook helemaal niet erg. Een aantal symptomen als je teveel stress hebt;

Onrustig voelen, hoge hartslag, gespannen spieren, maagproblemen, lusteloos, moeilijk in slaap kunnen komen, concentratiestoornis, stemmingswisselingen.

Hoe kun je stress verminderen: door jezelf doelen te stellen, ontspanning te zoeken, naar buiten te gaan, door te gaan sporten , vermijd alcohol en teveel koffie en neem rust.

Tip 7: Gooi de weegschaal weg

De kilo’s op de weegschaal verschillen per dag. Wil je je progressie echt bijhouden is het belangrijk, dat je jezelf opmeet. Je benen, armen en vooral belangrijk je heupbreedte en je buik. De weegschaal zegt te weinig om je progressie te meten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *