7 motivatie tips voor afvallen

 

1. Denk postitief
Leer jezelf om je te focussen wat goed is gegaan iedere dag. Sta er ook bij stil en schrijf het op. Als je trots bent op wat goed is gegaan kun je je leefstijl het beste aanpassen.

2. Laat iedereen thuis met je meedoen

Als jij voortdurend bezig bent met gezonder eten, maar de rest van het huis doet niet met je mee, kunnen verleidingen een stuk moeilijker zijn te weerstaan en je motivatie doen verlagen.

Probeer daarom iedereen in huis te laten meedoen. Ook al willen zij misschien niet afvallen, dan kunnen ze nog wel dezelfde gezonde maaltijd eten als jij doet.

3. Breng je omgeving op de hoogte

Laat je familie, vrienden en collega’s weten waar je mee bezig bent. Zo zullen zij veel beter rekening houden met je en zullen zij ook niet snel voor verrassingen komen te staan als je opeens dat stukje taart of die lekkere kroket niet meer neemt.

4. Gebruik minder de weegschaal en meer de spiegel

Als je wilt afvallen, focus dan niet te veel op het getal dat je ziet op de weegschaal. Natuurlijk is de weegschaal belangrijk om je vorderingen te peilen, maar het verliezen van centimeters en het verkrijgen van meer spiermassa zijn nog belangrijker.

Wat misschien nog wel het belangrijkst is, is hoe jij zelf vindt dat je eruit ziet in de spiegel. Kijk goed naar jezelf en bepaal op die manier of je tevreden bent over je lichaam.

5. Successen vieren

De meeste mensen belonen zichzelf als ze hun streefgewicht behaald hebben, maar het is belangrijk om op de weg ernaartoe ook je successen te vieren. Stel kleine doelen voor jezelf, bijvoorbeeld ik eet iedere dag 200 gram groente of ik zet ipv 3000 stappen nu 8000 stappen. Heb je je doelen bereikt verwen jezelf dan met iets leuks, zolang het maar geen ongezond eten is.

6. Wees niet te streng

Een van de belangrijkste oorzaken waardoor mensen snel opgeven tijdens het afvallen, is dat ze te streng zijn voor zichzelf.

Jezelf straffen voor het feit dat je een keer een misstap hebt begaan, zoals het eten van een zakje chips of wat koekjes, heeft juist vaak een negatief effect. Hierdoor ga je eerder emotie-eten of je gedrag compenseren door helemaal niet meer te eten. Dat is uiteraard niet gezond en helpt je ook niet met het krijgen van meer motivatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *